Wat is het verschil met OZOverbindzorg en een PGO?

PGO staat voor Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Dit is een website of app waar een patiënt toegang heeft tot zijn eigen gezondheidsdata. Het gaat om gegevens die zijn opgeslagen door bijvoorbeeld de huisarts of het ziekenhuis. Een patiënt kan deze gegevens zelf inzien en in zijn/haar PGO dossier vastleggen.

 

OZO verbindt snel de juiste contacten, maakt communicatie inzichtelijk en versoepelt samenwerkingen. Waarbij de cliënt/jeugdige bepaalt met wie er gecommuniceerd mag worden in OZO, dus ook wie er toegang heeft tot het (zorg)netwerk.


OZO kijkt met interesse naar de ontwikkelingen rondom de PGO’s. Met een aantal zijn al gesprekken gevoerd om tot integratie te komen. Wij zien een meerwaarde in het koppelen van OZO als communicatieplatform en het PGO als datakluis van de cliënt. Door zo’n koppeling wordt de cliënt in staat gesteld om de data die opgehaald is bij verschillende zorgverleners laagdrempelig en veilig te delen met zijn netwerk. Zonder deze koppeling met OZO of een ander communicatiemiddel, is de meerwaarde van een PGO beperkt. Wij zijn in overleg met PGO leveranciers om een standaard hiervoor te ontwikkelen. Voorwaarde is dat er een goede usecase aan ten grondslag ligt. 


Voor specifieke vragen over een PGO kun je mailen naar helpdesk@ozoverbindzorg.nl.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.